fredag 19. april 2013

Stekt klippfisk

Dagen før: 

Legg fisken i vann på dagtid dagen før du skal spise den. Om kvelden skifter du vann og lar den bløtlegges over natten.

Om morgen: 

Lag Marinade av
1/2 dl basilikum-olje
1 ss granateple-eddik  (det er sødmen i denne eddiken som er cluet i forhold til smaken senere)
2-3 dråper sitronsaft
1 cm hvitløkspaste
Pepper (unødvendig med salt, dette får du fra fisken)

Legg fisken i en form og hell  marinaden over og rundt. La dette stå i kjøleskapet til du er tilbake fra jobb og skal lage til middgen

På ettermiddag

Fisken stekes i ovnen ved 250 grader sammen med
100 g bacon i små biter i 15-20 minutter til baconet er sprøstekt.

Serveres med blomkålpure og evt et smørøye 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar