lørdag 5. april 2014

Lavkarbo ostekake

Bunn: 
250 gram ristede hasselnøtter
0,5 dl tagatesse
O,5 dl vann
0,5 dl fløte
1 ts smør

Forarbeide hasselnøtter:
Rist hasselnøttene noen minutter på ca 180 grader til skallene er mørke og begynner å løsne fra nøtten. Avkjøl noe og gni vekk det meste av skallet. Finhakk dem f.eks ved å bruke en kjevle eller lignede.

Lag karamell av tagatesse og vann med å koke dette til det karamelliserer seg. Det går raskt fra det begynner å bli brunt det er passelig. Når tagatessen er blitt karamellisert, tilsett fløten. Den kalde fløten lager først en stor karamellklump, men så løsner den seg opp i det fløten blir varm, så dont worry. Rør inn smøret, og tilsett de finhakkede nøttene.

Trykk blandingen ut i en springform, 24 cm og sett bunnen til kjøling mens du begynner å lage til fyllet.

Sitrongele:
7,5 dl vann
Saft av 1 sitron, ca 0,5 dl
6 ss tagatesse
15 plater gelantin

Fremgangsmåte:
Bløtlegg gelantinplatene i en kasserolle sammen med 5 dl vann i vannet noen minutter.
I mellomtiden skviser du saften av 2 sitroner og har oppi gelantinvannet. Det gjør ikke noe om du får fruktkjøttet med, men unngå stenene. Tilsett tagatessen og varm opp til gelantinen er helt oppløst. Ta kasarollen av platen og ta oppi 2,5 dl iskaldt vann og rør om. Sett kaserollen i iskaldt vann for å kjøle den raskt ned


Ostemasse:
300 gram Philadephia (Familiepakning)
6 ss tagatesse
røres sammen til en jevn masse

Krem:  
1/2 liter kremfløte
2 ss tagatesse
1 ts vaniljepulver
piskes sammen til en løs krem.

Bland forsiktig sammen krem og ostemasse til en jevn blanding, og 5 dl av den avkjølte geleen, Legg vekk og fortsett å kjøle ned de siste 2,5 dl med gele.

Hell ostemassen over nøttebunnen og sett i kjøleskapet.
Etter en halvtimes tid er rest-geleen begynt å samle seg, hell den da over ostemassen og pynt evt med noen ferske bær

La kaken stivne i 3-4 timer før du serverer den.

Bildet er av peanøttversjonen ;)

Ørlite bearbeidet oppskrift fra bloggen Lavkarbotips, bl.a laget litt mer gele for å ha til "lokk" på kaken, for bunnen sin del, så endret fra peanøtter tl hasselnøtter, og tok mindre mengde karamell"saus" siden det ble litt vel mye karamellbunn i den opprinnelige. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar