søndag 22. desember 2013

Blåbærgele med vaniljesaus

Blåbærgele
2,5 dl vann
100 g frosne blåbær (eller annen frukt du måtte ha liggende)
4-5 ts Tagatesse
3 plater gelantin

Løs opp gelantinen i litt kaldt vann. Kok opp vann, blåbær og tagatesse og la dette putre i 15 min mens gelantinen ligg i vann. Sil av blåbærsaften og bland inn gelantinen. Sett til kjøling i noen timer så geleen får satt seg. Sett den evt inn i kjøleskapet om nødvendig. Server sammen med vaniljesaus

Vaniljesaus 
2 eggeplommer
1,5 dl fløte
2-3 ts tagatesse
1 dryss vaniljepulver

Alt blandes sammen og vispes under omrøring og svak varme til sausen tjukner. Ikke la den koke.

(Du får ha meg unnskyld hvis vaniljesausen er lagt ut tildligere, men jeg fant den rett og slett ikke igjen i farta. Går kjappere å skrive inn enn å lete ;) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar