Marengsbunn
3 eggekviter75 g sukrin + (altså den med stevia, ikke den vanlige)
1/2 ts hjorttakkesalt
noen korn salt
Sett stekeovnen på ca 100 grader. Stivpisk eggehvitene og ha deretter i sukrin+
Piske først stive eggekvitane med evt noen korn med salt (husmorsråd), ha deretter sukrinen oppi, og pisk videre til en stiv/seig masse, dryss så i hjortetakksalt
og pisk vidare til sukrinen er mest mulig oppløst
Fordel utover på et bakepapir i et mest mulig jevntykt lag. Den bør ikke være for tynn, og ikke for tykk.
Stekes i etpar timer til bunnen er helt tørr. Avkjøl på rist, og ta papiret av så snart du klarer så den ikke blir våt av kondensen.
Vaniljekrem
0,75- 1 dl fløte3 eggeplommer
1 dryss vaniljepulver
10-20 gram tagatesse etter smak
Bland alt samme og varm opp under omrøring. Det vil stivne etterhvert. Kjøl ned i kaldt vannbad eller kjøleskap
Pisk deretter sammen
1,5 dl kremfløte sammen med
10-20 gram tagatesse etter smak
og rør forsiktig sammen med den avkjølte vaniljekremen
Ideelt sett har du nå en bunn som du fordeler vaniljekremen utover på, og dermed strør over massevis med jordbær, bringebær og blåbår... Reelt sett har du kanskje som meg, en svært porøs bunn som går i stykker bare du tar i den. Hvis du også har det, så ta en stor vid skål og fordel marengsbunn-biter sammen med bær og vaniljekrem. Smaksmessig er det like godt, selv om det ikke er like flott som en "ren" Palovakake ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar